Uw winkelwagen is leeg

Bakpoeder

Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

Molen de Hoop Vulkaan Bakpoeder 100gr
Beschikbaarheid
Incl. BTW: 1,79 1,69 excl
Magic Time Bakpoeder 227 gram GLUTENVRIJ THT 31-08
Beschikbaarheid

Normaal: 3,49

Incl. BTW: 1,49 1,41 excl
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
Beschikbaarheid
Incl. BTW: 2,49 2,35 excl
Bekijk korting

Staffel korting

aantal prijs p.st. bespaar
3 € 2,36 6%
6 € 2,24 11%
+ -
Verberg korting
Dr.Oetker Prof. Bakpoeder 1kg
Beschikbaarheid
Incl. BTW: 9,99 9,42 excl
Bakels Bakpoeder Hercules 10 kg
Beschikbaarheid
Incl. BTW: 24,99 23,58 excl
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

Bakpoeder is nog steeds het ideale rijsmiddel

Tegenwoordig kun je veel bakmixen kopen die al rijsmiddel bevatten. Hier hoef je dan alleen nog maar ingrediënten als boter, water of melk aan toe te voegen om je beslag te maken, maar als je graag werkt vanaf de basis dan is rijsmiddel onmisbaar. Als je bijvoorbeeld graag werkt met basis tarwebloem, speltbloem of patentbloem dan heb je rijsmiddel nodig om het deeg voor je baksel te laten rijzen. Rijzen is een proces waarvoor je geduld moet hebben. Het duurt, afhankelijk van de hoeveelheid beslag die je hebt gemaakt 1 tot enkele uren voordat het deeg goed is gerezen. Bakpoeder (baking powder) is gemakkelijk toe te passen, het is eenvoudiger te verwerken dan bijvoorbeeld vers gist van de bakker. Bovendien is het langer houdbaar.

Geschikt voor alle soorten beslag dat moet rijzen

Ga je iets maken met deeg of beslag dat moet rijzen voordat je het verder bereidt, dan is bakpoeder het ideale ingrediënt. Je gebruikt 1 tot 4 % bakpoeder per kilogram bloem, dit is afhankelijk van je eigen voorkeur en het soort gebak, brood of ander baksel dat je gaat maken. Zet het beslag of deeg na het bereiden op een warme plaats zodat het goed kan rijzen. Dek de schaal af met een theedoek die je een beetje vochtig hebt gemaakt. Laat het deeg met rust, kijk niet iedere vijf minuten of het al verder is gerezen maar doe dit hooguit halverwege de rijstijd een keer. Nadat het deeg voldoende is gerezen kun je het verder bereiden of gaan bakken.

Bakpoeder in grote en kleinere verpakkingen

Je kunt in onze webshop een verpakking bakpoeder kopen van 100 gram, maar we hebben ook verpakkingen van maar liefst 10 kg voor de echte grootverbruiker. Daarnaast verkopen we glutenvrij bakpoeder, ideaal als je gebak of brood zonder gluten wilt maken. Geef je bestelling aan ons door via de webshop en wij zorgen ervoor dat je het door jou bestelde bakpoeder en eventuele andere ingrediënten voor jouw volgende bakproject binnen enkele dagen in huis hebt.

arrow_upward