Uw winkelwagen is leeg

Taart Dummies

Taart Dummies

Taart dummies bestellen bij Bouwhuis.com

Een taart dummy wordt gebruikt voor het maken van zogenaamde showtaarten. Deze taarten worden in de etalage gezet of gebruikt tijdens een beurs of andere presentatie. Doordat de binnenkant van de taart bestaat uit een piepschuim taart dummy, kun je zo’n taart heel lang goed houden. Je kunt zo’n piepschuim taart natuurlijk ook veel langer goed houden. Een dummytaart wordt ook veel gebruikt bij bakkersopleidingen, om het decoreren van taarten onder de knie te krijgen.

Eindeloos oefenen met een dummy

Je kunt met taart dummies eindeloos oefenen met het opmaken en garneren van taarten. Wil je oefenen met het schrijven met vloeibare chocolade? Gebruik een dummy en oefen eerst of dat “hartelijk gefeliciteerd” wel op de taart past of dat je de letters iets kleiner moet maken. Als je op een echte taart schrijft en de tekst mislukt of past niet, dan heb je een serieus probleem. Met een dummy is dat een ander verhaal. Als je de dummyvorm vooraf bekleedt met plastic kun je dit na iedere poging verwijderen en hem zo dus eindeloos hergebruiken zonder dat hij vies wordt. Je kunt een dummy ook prima gebruiken om het bekleden van de zijkanten te oefenen met bij voorbeeld marsepein. Pas als je de truc onder de knie hebt pas je het toe op een echte taart.

Dummies in verschillende vormen en maten

Om verschillende technieken te oefenen kun je bij Baktotaal Bouwhuis een piepschuim taart kopen in verschillende maten en vormen. Zo kun je eindeloos oefenen met het toepassen van verschillende technieken op de piepschuim taart. Als het goed gaat, kun je wat je geleerd hebt op een echte taart uitproberen.

arrow_upward