Uw winkelwagen is leeg

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wat doet Baktotaal Bouwhuis B.V. aan MVO? 
Naast het realiseren van onze doelstellingen vinden wij het ontzettend belangrijk om als bedrijf maatschappelijk betrokken te zijn en ons in te zetten voor een betere wereld. Daarom kiezen wij ervoor om als bedrijvenambassadeur het werk van Oxfam Novib te steunen.

Oxfam Novib zet zich in voor mensen die leven in armoede in ontwikkelingslanden. Dankzij hun microfinancieringsprogramma krijgen ondernemende mensen daar een klein krediet. En daarmee krijgen ze de kans een eigen bedrijfje en een zelfstandig bestaan op te bouwen. Zo kunnen mensen zelf bouwen aan hun eigen toekomst én dat van hun land. Als ambassadeur steunen wij dit alles.

Wij vinden het als bedrijf belangrijk om niet alleen goede producten te leveren, maar ook bij te dragen aan een wereld zonder armoede. Lenen bij een bank is voor arme mensen vaak niet mogelijk. Dankzij onze steun krijgen mensen in ontwikkelingslanden toch dezelfde kans als wij. Ze kunnen met een lening een eigen bedrijfje starten en werken aan een zelfstandig bestaan. Oxfam Novib helpt ons om ons ambassadeurschap en onze maatschappelijke betrokkenheid naar buiten toe uit te dragen.


Cocoa Horizons Foundation

Wist je dat? Jij een bijdrage levert aan het goede doel zonder dat je het weet!
In februari 2015 werd door Barry Callebaut namelijk de Cocoa Horizons Foundation opgericht. Deze heeft als missie het levensonderhoud van boeren en hun familie in ontwikkelingslanden te verbeteren. Dit doet Callebaut door te kiezen voor duurzame, ondernemende landbouw. 
Dat betekent dus dat als jij een zak Callebaut callets koopt, je dit goede doel automatisch steunt! Hoe mooi is dat?
Om de duurzaamheid van de cacaobonen te garanderen hecht Callebaut veel waarde aan de traceerbaarheid van de cacao. Dit houdt in dat de cacao die Callebaut verkoopt afkomstig is van boeren die deelnemen aan dit duurzaamheidsprogramma. Op deze manier houdt jij er als klant een goed gevoel aan over als je één van Callebauts kwaliteitsproducten koopt. Zo creëren we samen geleidelijk een betere wereld.
Kijk voor meer informatie naar het filmpje over Cocoa Horizons.

arrow_upward