Uw winkelwagen is leeg

Taartzaag

Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

Wilton Taartzaag 25 cm
Beschikbaarheid
Incl. BTW: 3,69 3,05 excl
Taartzaag/ cake leveller PME - 30 cm
Beschikbaarheid
Incl. BTW: 4,89 4,04 excl
Bekijk korting

Staffel korting

aantal prijs p.st. bespaar
3 € 4,65 5%
6 € 4,40 10%
+ -
Verberg korting
Städter Taartzaag / Kapselzaag dubbel 32cm
Beschikbaarheid
Incl. BTW: 10,19 8,42 excl
Snijdraden t.b.v. Städter Taartzaag 32cm, set/2
Beschikbaarheid
Incl. BTW: 3,09 2,55 excl
Bekijk korting

Staffel korting

aantal prijs p.st. bespaar
3 € 2,93 6%
6 € 2,78 10%
+ -
Verberg korting
Taartzaag/ cake leveller PME - 46 cm
Beschikbaarheid
Incl. BTW: 10,49 8,67 excl
Bekijk korting

Staffel korting

aantal prijs p.st. bespaar
3 € 9,97 5%
6 € 9,44 11%
+ -
Verberg korting
Wilton Taartzaag / Kapselzaag 25cm
Beschikbaarheid
Incl. BTW: 9,99 8,26 excl
Wilton Taartzaag / Kapselzaag 45 cm
Beschikbaarheid
Incl. BTW: 25,49 21,07 excl
Taartzaagbeugel met 3 zaagjes 46cm.
Beschikbaarheid
Incl. BTW: 89,99 74,37 excl
Taartzaag / Kapselzaag RVS 48cm
Beschikbaarheid
Incl. BTW: 109,99 90,90 excl
Taartzaag / Kapselzaag onderdeel losse zaag 46cm
Beschikbaarheid
Incl. BTW: 23,99 19,83 excl
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

Taartzaag online kopen bij Baktotaal Bouwhuis

Als je een taart wilt gaan maken die is opgebouwd in laagjes, dan ontkom je er vaak niet aan om een taartzaag te gebruiken. Hiermee kun je een taartbodem of cake gemakkelijk in gelijke lagen snijden. Met een mes is dit vaak een stuk lastiger, omdat je dan al snel scheef snijdt. Even een nieuwe taartbodem bakken is vaak geen optie. Het is dus belangrijk dat het snijden in één keer goed gaat. Daarom gebruiken professionele bakkers ook vrijwel allemaal een taartzaag voor dit klusje.

Snijd een taart in meerdere lagen

Wil je een taartbodem of cake direct in meerdere lagen snijden? Gebruik dan de handige taartzaag met twee of drie snijdraden. Hiermee kun je in één beweging meerdere gelijke lagen snijden van een taart. Vervolgens kun je bij voorbeeld een laag schuim, room of bavarois aanbrengen en vervolgens de lagen weer op elkaar leggen. Zo maak je in een handomdraai een luxe taart die uit lagen is opgebouwd.

Taart in lagen maken

Voordat het precisiewerk van de taart snijden start, is het vullen en bekleden van de taart een belangrijke stap. Een goede basis helpt je gemakkelijker de taart te snijden. Een biscuitmix als basis gebruiken is bijvoorbeeld uitstekend. Deze snij je na het bakken twee keer door. Prik cocktailprikkers in een rechte lijn boven elkaar in de verschillende lagen. Op deze manier weet je precies hoe je de lagen teruggeplaatst na het vullen. Kies je de taart te vullen met slagroom, maak dan een zogenaamd dijkje. Dit is een randje om het biscuit zodat de vulling niet tegen het fondant aankomt. Bij botercrème is het niet nodig een dijkje te maken. Na het zogenaamde dijkje vul je de taart met een vulling naar keuze. Een goede combinatie met slagroom is jam. Begin met een dun laagje jam, gevolgd door de slagroom. Zorg ervoor dat de vulling even hoog is als het dijkje. Vervolgens plaats je de bovenste biscuitlaag terug op de laag met vulling. Eventuele kiertjes aan de zijkanten maak je mooi glad met een spuitzak. Pak een paletmes om de taart glad te maken.

De volgende stap is bekleden met fondant of marsepein. Je rolt je materiaal uit tot een grote ronde lap. Strooi wat poedersuiker op het werkblad, dat werkt makkelijker. Je rolt net zo lang tot het fondant of de marsepein goed over je taart past. Hou qua dikte een millimeter of 2-3 aan. Pak de lap op en leg deze voorzichtig over de taart. Verplaatsen is niet aan te raden, omdat het materiaal dan kan scheuren. Om de bovenkant mooi glad te maken gebruik je een smoother. Werk van beneden naar boven voor het mooiste resultaat.

Bestel nu je taartzaag of losse snijdraden online

Wanneer je een taartzaag regelmatig gebruikt kan het gebeuren dat de snijdraden uiteindelijk knappen of slap worden. Op zo’n moment hoef je de zaag niet meteen weg te gooien. Je kunt bij Baktotaal Bouwhuis namelijk losse snijdraden of een zaagblad voor je taartzaag bestellen. Is er een snijdraad beschadigd? Check dan eerst onze website of er losse snijdraden voor jouw taartzaag beschikbaar zijn voordat je een nieuwe taartzaag bestelt. Zo kun je namelijk aanzienlijk op de kosten besparen. Met nieuwe zaagdraden kan je taartzaag weer geruime tijd mee. Bestel je taartzaag gemakkelijk en snel online.

arrow_upward