Uw winkelwagen is leeg

Ruby Chocolade

Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

Callebaut Chocolade Callets Ruby 10 kg
Beschikbaarheid
Incl. BTW: 109,99 103,76 excl
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

Ruby ChocoladeRuby Callebaut chocolade bij Baktotaal Bouwhuis

Goed nieuws voor chocoladeliefhebbers! Na tachtig jaar komt ‘s werelds grootste chocoladeproducent Callebaut met een nieuw type chocolade. Ruby chocolat! Robijnrode chocolade is de letterlijke vertaling van de Ruby chocolade van Callebaut. Het is dé chocoladesensatie van de eeuw en vanaf nu verkrijgbaar bij Baktotaal Bouwhuis. Ruby chocolade is de grootste ontdekking nadat 80 jaar geleden witte chocolade op de markt kwam. Een waar geschenk van moeder natuur.

Het nieuwe paradepaardje van chocoladeproducent Callebaut heet Ruby!

De Ruby chocolade werd ontwikkeld in Frankrijk en in het Oost-Vlaamse Wieze. Nestlé bracht het eerste product met Ruby chocolade (een roze Kitkat) al in januari 2018 in Japan en Zuid-Korea op de markt. Nu zijn wij in Europa aan de beurt. En we hebben een primeur! Want Baktotaal Bouwhuis is de enige webwinkel in Nederland waar je deze heerlijke roze chocolade online kunt kopen. Behalve zijn prachtige kleur en heerlijke smaak is Ruby chocolade net als donkere, melk en witte chocolade prima te smelten en te gebruiken voor allerlei chocoladecreaties.

De smaak van Ruby chocolade

Hoewel de chocolade een prachtige roze kleur heeft, mag je deze eigenlijk niet gewoon roze chocolade noemen. Deze chocolade is gemaakt van speciale Ruby cacaobonen en heeft een fruitige smaak die doet denken aan bessen.
De geliefde Ruby cacaoboon groeit in landen zoals Ecuador, Ivoorkust en Brazilië, landen waar ook traditioneel cacao geteeld wordt. Cacao-experts ontdekten een aantal jaar geleden dat bepaalde componenten in deze boon zorgden voor chocola met een rozerode kleur en fruitige smaak. Vanbinnen is de boon namelijk lichtroze. Cacaobonen worden bij het maken van chocolade gefermenteerd. Hierdoor verandert de kleur naar een wat bruinere chocoladekleur. Hoe het dan mogelijk is dat deze chocolade robijnrood (roze) wordt, blijft een geheim. Hoe dan ook, de typerende smaak en kleur van Ruby chocolade wordt gecreëerd zonder toevoeging van kleur- en smaakstoffen. De chocolade komt rechtstreeks van de Ruby cacaoboon: puur natuur! Jarenlange research en een samenwerking met de Jacobs Universiteit in Bremen (Duitsland) zorgde er uiteindelijk voor dat de wereld nu kan genieten van deze chocolade.

Callebaut Ruby callets online bestellen

We mogen deze aanwinst naast pure, melk en witte chocolade de vierde natuurlijke chocoladevariant noemen. Dankzij de intens fruitige smaak en fris zure toetsen van Ruby chocolade ervaar je een unieke smaakbeleving die al je zintuigen stimuleert. Dankzij de vloeibaarheid van de chocolade is RB1 geschikt voor allerlei toepassingen.
Bestel je Ruby chocolade gemakkelijk en snel online. Wij zorgen ervoor dat je jouw bestelling binnen enkele dagen thuis ontvangt. Wakker een nieuwe golf van creativiteit aan en ga aan de slag met deze smakelijke Ruby callets van Callebaut.

arrow_upward